Lachgas bezitten of gebruiken is in Nederland niet verboden, maar kan schadelijk zijn voor je hersenen of bijvoorbeeld je longen. De gebruiker kan een tijdelijk tekort aan zuurstof krijgen en daarvan misselijk of duizelig worden, hoofdpijn krijgen of bewusteloos raken. (1) Lachgas gebruiken in het verkeer is daarom gevaarlijk en ook verboden, omdat het in Nederland niet is toegestaan om anderen in het verkeer in gevaar te brengen. Het is ook onwettig om onder invloed van middelen te rijden. Als je lachgas gebruikt tijdens het rijden ben je dus strafbaar. Het is echter moeilijk om bestuurders te betrappen, omdat gebruik achteraf niet aantoonbaar is.

Aantal incidenten met lachgas bijna vertienvoudigd

Ondanks de gevaren en grotere bewustwording zie je steeds vaker incidenten met lachgas in het verkeer. Sterker nog, uit cijfers van politie volgt dat er een forse toename van lachgasgebruik is in het verkeer. (2) Zo is het aantal incidenten in de periode tussen 2016 en 2019 bijna vertienvoudigd.

Dit terwijl het letsel dat je oploopt bij een verkeersongeval zeer ernstig kan zijn. Of jij nu echter de bestuurder was, bij iemand in de auto zat die lachgas gebruikte of door iemand bent aangereden die lachgas gebruikte, de zorgen over jouw schade en het letsel zijn identiek. Om jouw herstel centraal te kunnen laten staan en nemen wij de zorgen over de schuldvraag en de letselschadeclaim graag uit handen.

Advocaat inschakelen kan vaak kosteloos

De ervaren letselschade advocaten van Heelmeesters dienen namens jou een claim in bij de verzekeraar van de tegenpartij, de eigenaar van de auto of de inzittendenverzekeraar. Daarbij doen zij er alles aan ervoor te zorgen dat jij krijgt waar je recht op hebt. Als aansprakelijkheid wordt erkend, dan hoef jij jezelf bovendien geen zorgen te maken over de advocaatkosten. Deze worden dan namelijk ook verhaald op de tegenpartij, zodat de rechtsbijstand in veel gevallen kosteloos is.

Meer weten over jouw recht op schadevergoeding?

Ben jij slachtoffer geworden van een ongeval en had de bestuurder of jijzelf lachgas gebruikt? De kans is groot dat jij recht hebt op schadevergoeding. Wil je hierover advies? De advocaten van Heelmeesters ontvangen jou graag op kantoor in Helmond of komen bij jou langs.


Bronnen:

(1) Medisch Contact: https://www.medischcontact.nl/nieuws/laatste-nieuws/artikel/lachgas-is-een-schadelijke-drug.htm
(2) Politie: https://www.politie.nl/nieuws/2019/augustus/9/00-steeds-meer-incidenten-met-lachgas-in-het-verkeer.html

Abonneer op onze nieuwsbrief.

We houden je graag op de hoogte

Wij versturen de nieuwsbrief via Mailchimp.com. Jouw e-mailadres wordt op haar server verwerkt. Akkoord? *
Lees haar privacyverklaring op https://mailchimp.com/

Steenovenweg 5 te Helmond

Benieuwd?

Bel ons op 0492 – 745 537