Mw. mr. E.M.M. (Emmy) Van den Boogaard

Advocaat

Meer over Emmy.

“Ik kan uw leed niet ongedaan maken, maar u wel veel (papier)werk uit handen nemen en ervoor zorgen dat u zich kunt focussen op uw herstel.”

Sinds 2023 is deze dame met hippe bril niet meer weg te denken op het kantoor van Heelmeesters. Als letselschade advocaat begeleidt zij slachtoffers en treedt zij op in rechte.

Dat haar leraren vroeger hun wenkbrauwen fronsten toen Emmy op het vmbo vertelde dat ze de advocatuur in wilde, liet haar niet weerhouden. Doorzetten, studeren en te pas en te onpas oefenen met discussiëren. Door deze houding rondde zij in 2023 de master rechtsgeleerdheid af aan de Universiteit van Maastricht.

Of zij ook altijd al letselschade had willen doen? Nee. Die interesse kwam pas toen zij in 2022 als werkstudent kennis maakte met de advocatuur. Emmy ontdekte namelijk dat zij met haar out-of-the-box denken en de mogelijkheid om heel snel orde in chaos te scheppen, kon doen wat zij het liefst doet: iets nuttigs en zinvol.

Gewoon. Door in normale taal uit te leggen wat er moet gebeuren, door overzicht aan te brengen aan de stortvloed van papierwerk waarmee slachtoffers soms overladen worden en door nooit op te geven. Kan het niet linksom? Dan zal er rechtsom vast een manier zijn die beter bij een slachtoffer past. Hoe het slachtoffer dan wordt uitgelegd aan wat voor oplossing Emmy denkt? Dat gaat waarschijnlijk gepaard met persoonlijk contact. Er is Emmy immers veel aan gelegen om ervoor te zorgen dat het slachtoffer zelf achter het plan staat, alles begrijpt en de oplossing naar ieders tevredenheid is.

Of Emmy privé ook altijd voor de beste oplossing kiest? Dat zal zij zelf uiteraard beamen, maar toch lijkt haar nuchtere kijk op het leven spontaan verdwenen als haar oogappeltje Harvey de kater weer eens iets ondeugends heeft gedaan.